Čuj ti, boksat se ti mudi!

V torek, 28. 3. 2017, se je v prostorih OŠ Bratov Polančičev odvijala delavnica tajskega boksa. Dogodek z naslovom, »Čuj ti, boksat se ti mudi!«, smo aktivisti Kluba mariborskih študentov organizirali v sodelovanju z Legijo Muay Thai Maribor. Udeleženci so se lahko naučili osnov borilnih veščin oz. umetnosti bojevanja. Gre za sisteme urejenih metod vadbe telesa in tudi duha, z namenom učinkovitega bojevanja ter samoobrambe.

Na začetku delavnice je Aleš Povhe pozdravil vseh 20 udeležencev in nam na kratko predstavil zgodovino, razvoj in osnove tajskega boksa. Po teoretičnem delu smo prešli na bolj praktičen – sledila je demonstracija sparinga. Preden smo sparing poskusili tudi sami, smo se morali ogreti. Tajski boks je namreč šport pri katerem se je nujno segreti, drugače lahko hitro pride do poškodb. Po ogrevanju smo izvedli t.i. »shadow boxing« (nakazovanje udarcev namišljenemu nasprotniku) nato pa smo dobili fokusarje, tako da smo udarce lahko dejansko izvedli.
Temu je sledil še trening za moč, ki smo ga izvajali v kombinaciji z udarci. Po treningu smo opravili še vaje za raztezanje, da bi se izognili morebitnim bolečinam v mišicah naslednji dan. Vtisi vseh udeležencev so bili zelo pozitivni, sam dogodek pa je trajal nekje eno uro in pol..

Pripravila: Endrit Morina, Ivan Stanojević