Aktivist KMŠ Rok Černic bo ponovno polepšal praznike mariborskim družinam

Rok Černic je Mariborčanom dobro poznan po svojem velikem čutu za soljudi, ki se znajdejo v stiski. Njegovi dobrodelni projekti, ki so potekali kot dražbe dresov nogometašev NK Maribor in drugih, so olajšali vsakdan številnim, ki so potrebovali pomoč. Rok pred božičnimi prazniki pripravlja nov projekt, s katerim želi socialno ogroženim družinam obogatiti praznični jedilnik in v njihove praznike vnesti kanček veselja. Rok, tvoji so-aktivisti smo ponosni nate!
Projekt, ki ga je Rok poimenoval Praznična večerja v vse domove, bo potekal od 10. oktobra na Facebooku kot dražba nogometnih dresov. Izkupiček dražbe bo namenjen za nakup boljših prehrambnih izdelkov, ki bodo polepšali praznične dneve socialno ogroženim družinam, otrokom in upokojencem. Navdih vsakega projekta so Rokove osebne izkušnje, saj je stisko občutil tudi na lastni koži in sklenil, da bo pomagal soljudem, kadar bo le lahko.
Hrano bo mladi humanitarec razdeljeval s pomočjo Centra za socialno delo, pri organizaciji projekta pa mu bo pomagala tudi ekstremna športnica Beba Ščap ter drugi športniki in z velikim veseljem tudi Klub mariborskih študentov.
Rok je s preteklimi projekti že dosegel velike uspehe – v dveh zadnjih dražbah je mladeniču uspelo zbrati skoraj 6000 evrov – vendar pa vsak nov Rokov projekt pričara nove nasmehe, zato vas tudi tokrat vabi k sodelovanju pri dražbi. Od 10. novembra bo tako na njegovem Facebook profilu možno dražiti drese nogometašev. Vabljeni!
Rok, ti si pravi #puneftrgan Mariborčan!