Valencija, Španija

Septembra leta 2017, sem se s prijateljico odpravila na potovanje v Španijo, natančneje Valencijo. Tretje največje mesto v Španiji, je mesto z bogato zgodovino, saj je eno najstarejših španskih mest, ki je bilo ustanovljeno že v času Rimljanov.

KULINARIKA

Valencija je svetovno znana predvsem po svoji kulinariki in tradicionalni jedi, ki ji rečemo Paella. Španci so znani tudi po tapasih, to so majhne porcije jedi, ki jih postrežejo k pijači, večinoma pa se ljudje tega poslužujejo v popoldanskem času, kot sprostitev po službi. 

ZNAMENITOSTI

Poleg odlične kulinarike, pa mesto ponuja ogromno ogleda vrednih lokacij, ki vas bodo očarale. Ena izmed bolj poznanih je zagotovo Mesto umetnosti in znanosti (Ciudad de las artes y las sciencias) – kulturni in arhitekturni kompleks, ki temelji na zabavi ter je najpomembnejša sodobna turistična destinacija v mestu.

V sklopu tega se skriva tudi oceanografski muzej, ki bo ljubitelje vode in vodnih živali kot sem tudi sama, zagotovo očaral. 

NARAVA

V kolikor imate radi živali, vas bo navdušil tudi Bioparc Valencia- živalski vrt z naravnimi habitati, en izmed najlepših živalskih vrtov, ki sem jih do zdaj videla. Sama priporočam tudi vožnjo s kolesom po nekdanji rečni strugi reke Turia, ki je sedaj preurejena v čudovit 9 kilometrski urbani park in ponuja pravo sprostitev.

Midve sva se povzpeli tudi na kar nekaj razglednih stolpov, ki ponujajo krasen razgled, odpravili pa sva se tudi na plažo ter tam uživali v toplem septembrskem vremenu.

MOJ VTIS

Valencija je zagotovo eno izmed najlepših mest v Evropi, s prav posebnim šarmom, glasba na ulici in prijazni ljudje, pa bivanje tam naredijo še veliko boljše. Prav zato, vam obisk te destinacije toplo priporočam tudi sama!

Napisala: Eva Pintarič