Beba Ščap: Never Give Up!

Na torkov večer nas je s svojo življensko zgodbo navdihnila Beba Ščap, mariborska športnica, znana po svojih ekstremnih športno-dobrodelnih podvigih.

Kot deklici so ji zaradi resnih problemov s kolki zdravniki športne aktivnosti odsvetovali, njen talent za atletiko in neizmerna volja do življenja pa sta jo vodila ravno v to smer. Kasneje se je pridružila naborništvu slovenske vojske, kjer je s svojim drobcenim telesom premagovala večje napore kot bi jih človeški razum lahko dognal.

Sebi in ostalim je dokazala kaj oseba zmore, če je njegova miselnost naravnana pozitivno in kaj kmalu ustvarila dobrodelno društvo Never give up, ki ga do danes vodi že osmo leto.

Pri triindvajsetih letih se je njen problem s kolki ponovno izpostavil, vendar ga je po treh letih muk dokončno razrešila s upešno operacijo. Še preden je zapustila bolniško sobo je že načtrovala prvo 24-urno dobrodelno akcijo kolesarjenja na sobnem kolesu, na kateri je zbirala finančna sredstva za socialno ogrožene družine. Kasneje je organizirala še tovrsten 30-urni podvig in 24-urni podvig vzpenjanja na Kalvarijo.

Vsak nov izziv je zahteval psihofizično pripravo, kateri so se na poti do uspeha vrstili mnogi problemi, ki jih je Beba morala premagati. Morda se sprašujete čemu je vse to bilo potrebno, vendar se na te pomisleke nikoli ni ozirala. Delovala je v skladu s svojo intuicijo in se lotila projektov, ki jih je začutila kot takšne, ki njej nekaj pomenijo. Njen moto je: it’s the heart that really matters at the end.

-Dolores Duh