Jam Session

V petek, 16. februarja, se je v Pisarni odvil prvi Jam Session – dogodek, kjer smo se podružili tisti, ki nas združuje ljubezen do glasbe. Ideja za Jam Session je nastala z željo po tem, da ustvarimo sproščen večer, kjer bi se lahko predstavili tako izkušeni kot neizkušeni glasbeniki in s pomočjo univerzalnega jezika – glasbe, navezali stik tudi s tujimi študenti, ki so mnogokrat še premalo vključeni v lokalne dogodke.

On Friday, 16th of February, the very first Jam Session was conducted in Pisarna – an event, where those who share the love for music came together. Idea for Jam Session stemmed from a wish to create a laid-back evening where experienced and inexperienced musicians would be able to present themselves, and with the help of the universal language – music, form friendships with foreign students, who are too many times left out of local events.

Na odru so bila pripravljena glasbila in mikrofoni, ki so čakali na tiste, ki so zbrali dovolj poguma.

Instruments and michrophones on stage were waiting for those who gathered enough courage.

Čudovito je bilo videti, da stvar poteka v skladu z našimi željami – Pisarna je bila polna, oder pa nikoli prazen. Glasbeniki, ki se pred tem niso poznali, so sponatno ustvarjali melodijo, kateri se je pridružil še kakšen vokalist ali vokalistka. Skozi kreativo so se sklenila nova poznanstva, tako med lokalnimi kot tujimi glasbeniki.

It was beautiful to see that everything went according to our wishes – Pisarna was full and the stage never empty. Musicians that have never met each other before, were spontaneously creating melody accompanied by vocalists.

Po dogodku smo bili veseli slišati, da ste se zabavali tudi tisti, ki vam takšen tip dogodkov na petkov večer navadno ni prva izbira.

After the event we were happy to hear that even those to whom this type of events aren’t a first choice on a Friday evening, were enjoying themselves too.

-Dolores Duh