Prostovoljne aktivnosti s starejšimi v Mariboru

Pripravili smo seznam nekaj organizacij, kamor se lahko vključiš, v kolikor želiš nekaj prostega časa preživeti v družbi starejših. Gotovo pa jih lahko najdeš še nekaj z brskanjem po spletu. 

 

 

1. Slovenska filantropija

 

V Slovenski Filantropiji Maribor iščejo nove prostovoljce za delo s starejšimi – za družabništvo in pogovor. Iščemo zanesljive in odgovorne posameznike, saj gre za delo z ljudmi iz ranljive skupine, za daljše časovno obdobje (vsaj eno leto). Za več informacij pokličite na mobilno številko 071 259 961, ki je v ponedeljek in torek dosegljiva od 10. do 14. ure, v sredo, četrtek in petek pa od 14. do 18. ure.

 

 

 

2. Toti DCA

Te veseli vodenje tečajev ali delavnic? V društvu Toti DCA pretežno starejšim uporabnikom skozi celo leto brezplačno nudijo izobraževalne in zabavne vsebine, katerih pa ne bi mogli pripravljati brez zavzetih prostovoljcev. V kolikor želiš združiti prijetno s koristnim, nekaj svojega prostega časa nameniti pomoči drugim in s tem razširiti svoja obzorja pokliči na 041 340 075 (Marjan Holc, predsednik) oz. piši na toti@dca-maribor.si

 

 

 

 

3. Center za pomoč na domu (CZPND)

Če te veseli druženje s starejšimi in bi želel_a koristno preživeti del svojega prostega časa, lahko tega nameniš izboljšanju družbenega življenja uporabnikov Centra za pomoč na domu Maribor. Za vse informacije v zvezi s prostovoljstvom so dosegljivi na telefonski številki 02 235 05 25 ali na naslovu elektronske pošte nina.gregorc@pomocnadomu.eu.

 

 

 

 

 

4. Medgeneracijsko društvo za samopomoč DRAVA

Če se želiš preizkusiti v vodenju skupin starejših za samopomoč, se lahko kot prostovoljec_prostovoljka pridružiš Medgeneracijskemu društvu za samopomoč Drava. Vključen_a boš v 120 urno usposabljanje, kasneje pa boš lahko deloval_a v programih društva kot so Skupine starejših ljudi za samopomoč, Medgeneracijski tabor ipd. Za več informacij jih lahko kontaktiraš od ponedeljka do petka, od 7.00 do 13.00 na 051 670 992 oz. mds.drava@triera.net.

 

 

 

 

5. Mariborski domovi za starostnike

Želiš del prostega časa nameniti druženju s starejšimi? Tvoje družbe bodo veseli tudi v večini mariborskih domov za starostnike kot je Dom Danice Vogrinec Maribor, Dom starejših občanov Tezno, Dom Pod gorco, SeneCura Maribor … Za več informacij o prostovoljstvu in za kontakt obišči spletno stran posameznega doma – klikni TUKAJ.

 

Projekt izvajamo s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *