,

Naše tajne: Biograd na Moru

kms-biograd-na-moru

Serbus, sem Sebastijan!

Rad bi vam povedal zakaj dopustovati v Biogradu na Moru, na Hrvaškem. Da ne boste zamenjali z Beogradom! 😉

Na izi

Biograd na Moru je primeren za vse, ki »cele dneve ležijo na plaži«, predvsem pa za tiste, ki radi v roke vzamemo fotoaparat in odkrivamo skrite kotičke. Mesto lahko raziščeš v nekaj urah, se ustaviš na sladoledu, tortici ali tako kot jaz, na odlični črni kavi.

Greš kam češ

Prav tako je to odlično izhodišče za izlete v bližnja mesta in nacionalne parke ali daljše potepe na sosednje otoke. Všeč mi je bilo, da se lahko zjutraj odpelješ na največje hrvaško jezero, Vransko jezero, kosilo pa že imaš na plaži ob sinje modri vodi. Ko se naveličaš plaže, si lahko rezerviraš izlet z ladjico na Kornate, ter si tam ogledaš nacionalni park. Na izlet lahko greš s katerim ob ponudnikov na plaži, ali najameš svoj čoln, kar osebno bolj priporočam. Če seveda imaš izpit!

Kam pa jest?

Ko se zvečer sprehajaš po rivi, se boš težko odločil kam na večerjo. Izbire je veliko, ponudba pa podobna. Moje priporočilo pa je restavracija Evropa, s katero ne moreš »mimo vdarit«. Odlična in raznovrstna hrana in prijazno osebje, ter odlične sladice 😉

Nočno življenje

Najboljše za na konec; nočno življenje. Ogromno število barov, klubov in odprtih teras naredi svoje. Žal, cene pijač niso več nizke, vendar so koktajli večinoma odlično pripravljeni. V vrhuncu sezone se vrstijo koncerti znanih izvajalcev. Včasih tudi po dva večja koncerta na teden v klubu Aqua in ob koncu koncerta še en večji koncert na bazenih Ilirija. Zagotovo ne smeš zamuditi zloglasne »Biogradske noči«, kjer se tradicionalno odvije več koncertov, seveda pa ne gre brez odlične hrane, ki jo boš zavohal že od daleč.

 

biograd-na-moru-morje biograd-na-moru-nočno-življenje biograd-na-moru-zabava

 

Naj poudarim, da je Biograd na Morju odličen za tiste, ki prisegajo na plažo, tiste, ki prisegajo na dogodivščine, seveda pa tudi za nas, ki prisegamo na oboje, plus obvezno zabavo seveda. 😉

Uživaj!

Avtor: Sebastijan Farkaš
Priredila: Tina Marinič

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *