Utrinek pravljice

Maribor, 12. 12. 2018 – Klub mariborskih študentov v sredo, 19. decembra 2018, pripravlja božično delavnico, kjer bodo izdelovali božične kreacije, ki se bodo naslednji dan, v četrtek 20. decembra 2018, ponujali v zameno za dobrodelne prispevke, katere bodo namenili za Sofijine terapije.

December je praznični mesec, ko se ob večerih zberemo v krogu družine, skupaj preživljamo proste ure, ustvarjamo in se obdarujemo. Je pa tudi čas, ko si vzamemo minuto za druge. Naj bodo to sorodniki, znanci ali nekdo, ki ga srečamo na ulici. Veličina človeka se vidi v tem, ko je kaj pripravljen narediti za nekoga in nič ne pričakuje v zameno.

Utrinek pravljice je dogodek, ki ga Klub mariborskih študentov izvaja že četrto leto zapored. V sredo, 19. 12. 2018, bo potekala delavnica na kateri bodo izdelovali praznične okraske in jih drugi dan, 20. 12. 2018, na stojnici pred Pisarno, ponujali v zameno za prostovoljne prispevke.

Letos bodo prostovoljna sredstva namenili Sofiji Šauperl. Sedem in pol letna deklica ima diagnosticirano težko obliko avtizma in motnjo v duševnem razvoju. V družini je zaposlen samo oče in dekličine terapije, ki se izvajajo v Mariboru preko Inštitutu za avtizem v Ljubljani, terjajo precej tega zaslužka. Hkrati so te terapije tudi za starše, da jih naučijo kako delati z otroci in jih naučiti samostojnosti. Terapije pomagajo tako deklici in družini, da zaživijo bolj samostojno življenje.

Klub mariborskih študentov vas vabi, da se jim pridružite na Božikovih delavnicah za izdelovanje božičnih okraskov ali naslednji dan na stojnici Bela dežela, kjer vas bodo čakali sladki prigrizki, topli napitki, zabavne aktivnosti za otroke in veliko čudovitih ročno narejenih božičnih izdelkov, ki si jih boste za simbolno ceno lahko odnesli domov.

 

Kontakt:

Anja Sovič

odnosi z javnostmi

+386 (0)40 468 532

anja.sovic@klub-kms.si

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *