Blockchain: Tehnologija, ki bo krojila našo prihodnost

Maribor, 15. 03. 2018 –  Klub mariborskih študentov bo 20. marca ob 18. uri, v dvorani Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor (EPF), gostil 5 uveljavljenih strokovnjakov, ki bodo predstavili tehnologijo Blockchain.

 

Blockchain ali veriga podatkovnih blokov je tehnologija, ki bo po besedah strokovnjakov v prihodnosti imela velik vpliv na področju finančnih storitev in ostalih industrij. Zaradi aktualnosti tematike se je Klub mariborskih študentov odločil, da temo vključi v nov sklop predavanj imenovanih »KMŠ Tech«, s katerimi bodo mlade ozaveščali o aktualnih temah, ki jih kljub pomembnosti njihovega razumevanja v šolskih klopeh niso deležni.

 

Predavanje o Blockchainu bo razdeljeno na pet področij: predstavitev o razlikah med različnimi kripto tehnologijami bo pripravil doc. dr. Muhamed Turkanović, Andrej P. Škraba, ki je vodja marketinga v podjetju NiceHash bo govoril o principu rudarjenja kriptovalut, Iztok Hočevar iz  Cofound.it je pripravil pregled slovenskega blockchain ekosistema, Tilen Travnik iz D·Labs bo pojasnil razloge zakaj vaš blockchain produkt morda ne bo uspel, kot zadnji predavatelj pa bo svoje znanje z vami delil David Tacer iz podjetja CHERR.IO, ki bo predstavil koncept projekta ICO in kako ga je možno izvesti.

Predstavitvam bo sledila še pogostitev Štajerske hiše kulinarike in mreženje, kjer bodo  predavatelji na voljo za dodatna vprašanja.

 

Kontakt:

Kristina Keber                           

Odnosi z javnostmi

M: +386 (0)40/828-755

kristina.keber@klub-kms.si

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *