Zgodba začetkov na KMŠ odru

Maribor, 18. 6. 2018 – Že četrto leto zapored bo Klub mariborskih študentov Festival Lent obogatil za prizorišče več – KMŠ oder, ki se bo kot leta poprej tudi tokrat nahajal na Dravski ulici. Tako bo vsak večer od 20. do 23. ure, v času Festivala Lent, med 22. in 30. junijem, vse do vrha Starega mostu odmevala glasba kvalitetnih in raznolikih mladih izvajalcev, ki si svojo pot na glasbeno sceno šele utirajo, med prepoznavnejšimi imeni pa bo tokrat nastopil tudi Gal Gjurin.

KMŠ oder poteka že od leta 2015 in je namenjen manj poznanim glasbenikom, glasbenim skupinam, akustikom ter DJ-jem, katerim društvo KMŠ želi omogočiti, da na tem dogodku pričnejo pisati svojo zgodbo začetkov in za goste ustvarijo teden čudovitih večerov.

V treh letih izvajanja KMŠ odra je število nastopajočih strmo naraščalo; v letu 2015 je bil izveden en nastop, leta 2016 devet nastopov in leta 2017 kar šestindvajset tovrstnih nastopov, na odru pa sta do sedaj nastopila tudi dva že uveljavljena glasbenika – Bilbi in Adi Smolar.

Letos bo nastopilo skupaj kar 23 izvajalcev: Blasius, The Takeover, Dare Acoustic, Low Budget, Meter ograje, 6VN6, Vanessa Kacjan, Gašper Lenart, Carlos Suarez, Liburoa, Smooth Taste, G.A.J.B.A., MATTIAS, Matic Ačko, Gal Gjurin, Drunken Deals, Impulse, PUP, Sneaky Cerveza ter Rožman, DVID, Gehena ter Polner.

»Veselimo se, da bomo z letošnjim letom lahko že četrtič za mlade glasbenike organizirali dogodek, ki se iz leta v leto zanje izkazuje kot učinkovit prvi korak v svet glasbe, hkrati pa svojim gostom ponudili bogat program, ki jim bo v spominu ostal vsaj do prihodnjega leta, ko se bo iz Dravske ulice ponovno slišala glasba.«

 

Kontaktna oseba:
Kristina Keber – odnosi z javnostmi
e-pošta: kristina.keber@klub-kms.si
telefon: +386 (0)40 828 755

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *