FTRGATEV S PERSPEKTIVE OBISKOVALCEV

Ftrgatev. Dogodek, na katerega nimamo samo ftrganih spominov, ampak smo se tako ftrgali, da smo jih tam tudi nekaj pustili.

 

 

Kombinacija preteklih izkušenj z dogodki, ki jih organizira društvo KMŠ, in s premišljeno zasnovanim napovednikom nastopajočih skupin nas je prepričala, da tudi tokrat investiramo svoje pičle študentske finance v Ftrgatev. Navsezadnje pa smo bili člani deležni popusta pri nakupu vstopnic, kar je prispevalo k temu, da smo si privoščili kakšno pivo več, kot je bilo načrtovano. Ftrgatev je ena izmed tistih redkih prireditev, na katerih se uspešno zberemo, in to v večjem številu. Eden izmed razlogov za to je tudi dobra časovna umestitev dogodka v začetku semestra, ko so izpiti potlačen strah, o katerem še ne želimo razmišljati.

 

 

Nastopil je petek, končno. Po petnajstminutnemu čakanju v vrsti pred vhodom smo karto zamenjali s simpatičnimi zapestnicami. Med odmorom, natančneje po koncu nastopa skupine Tabu, smo doživeli prijetno presenečenje, alkohola žejne oči so zasledile stojnice z dodobra premišljeno izbiro po presenetljivo normalnih cenah, medtem pa se je druga polovica odpravila na pot iskanja “diksijev”. Med vrsticami povedano – usojeno se nam je bilo izgubiti. V vsej tej gmoti ljudi smo se našli (komaj), ne malo po začetku nastopa skupine Siddharta. Prerivanje do zadovoljivo dobrega prostora nas je stalo kar nekaj destruktivnih kritik. Na tej točki se nam je pridružila tudi prijateljica, označena s črno-belo VIP zapestnico. Kakorkoli, ni bila njena karizma ali zavisti vredna zapestnica, marveč njena navdušenost nad glavnim pevcem, ki je poleg vse te horde zabave željnih naše premikanje še bolj omejila. Navsezadnje, dekle je zanj želelo preskočiti ograjo. Koncert je bil fantastičen in prav tako Tabu kot tudi Siddharta sta nas opomnila, da imamo Slovenci zelo kvalitetno glasbeno sceno, česar se morda ne zavedamo vedno in povsem. Program za navdušence nad rock glasbo se je zaključil po nastopu skupine S.A.R.S., kasneje pa sta zabavo do četrte ure zjutraj nadaljevala Dj Marc Mare in Ian Sound.

 

 

Zadeva je bila res na nivoju in videti je bilo, da se zabavajo prav vsi, od srednješolcev, študentov pa do malce starejših, ki jih navadno na takšnem dogodku, organiziranem za mladino, ne bi pričakovali.

 

 

Ftrgatev se nam je tudi letos v spomin vtisnila kot eden izmed boljših dogodkov študijskega leta. Izpeljana je bila odlično in vidi se, da so organizatorji glede na prejšnjo Ftrgatev vložili dodaten trud in popravili določene pomanjkljivosti ter me tako še dodatno prepričali v obisk Ftrgatve 2018.

Dolores Duh in Nina Cigale

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja