FTRGATEV S PERSPEKTIVE ORGANIZATORJEV

Stres in vznemirjenje. To sta dva občutka, ki sta bila v ospredju že od samih zametkov načrtovanja Ftrgatve. Lahko bi rekli, da se je prvo olajšanje pokazalo, ko smo prodali še zadnjo karto: »Huh, nekaj delamo prav.«

 

Sestankovanja in sestankovanja. Število ur, ki se jih nameni organizaciji, je nepredstavljivo. Na sestankih, ki so od januarja do avgusta potekali enkrat na teden, v zadnjem mesecu pa tudi po dvakrat ter so trajali od tri do štiri ure, smo si natančno razdelili delo in začrtali pot do cilja. Ker pa je teorija daleč od prakse, se na poti pokažejo prej očem skriti ovinki in dnevi, ki imajo bistveno premalo ur. Z znanjem, ki smo ga pridobili z organizacijo prve Ftrgatve, smo se tokrat načrtovanja in izvedbe lotili precej bolj sistematično, a poglej ga zlomka – odpoved varnostne službe dva tedna pred začetkom. Naj omenimo, da ostati brez varnostne službe pomeni ostati brez Ftrgatve. V takšnih trenutkih mora ekipa stopiti skupaj, ohraniti mirno kri in zbrati vso zalogo energije. Problem smo uspeli urediti in kmalu so nastopili zadnji dnevi pred pričetkom.

 

 

Migrene je povzročalo tudi Ski & Board Rail tekmovanje, ki se je odvijalo v popoldanskem delu dneva, iz imena pa je razvidno, da smo potrebovali sneg. Žal je tudi Maribor že kar nekaj let tarča globalnega segrevanja, kar pomeni, da nujno potrebnega snega novembra v nižinah ni. Kam torej ponj? V okoliške ledne dvorane, uporabiti topove ali pa se odpraviti iskati sneg na Roglo? Tokrat je odločitev padla v prid ledni dvorani in potovanju na Roglo, kamor smo se napotili z najetim tovornjakom in kombijem, ki je oblečen v črno folijo (zaradi zaščite) spominjal na mrliški avto. Ko smo končno dobili svoj sneg, smo se želeli lotili sestavljanja rampe, a pojavilo se je novo vprašanje. Kako prestaviti ovirajoči avto, ki stoji na parkirišču brez tablic in ga javna služba ne želi odstraniti? Po čudežu se je pojavila naključna vlečna služba. Delavec je bil dovolj prijazen, da nam je avto odmaknil in ga pustil nekje, kjer najverjetneje stoji še danes.

 

 

Končno, nastopila je Ftrgatev. Do začetka je bilo vse na svojem mestu, a to še zdaleč ni pomenilo časa za oddih. Vrvež se je nadaljeval skozi ves dogodek, časa ni bilo niti, da bi naredili fotografijo s člani nastopajočih skupin. Tudi po zaključku dogodka nas je še vedno čakalo ogromno dela. Čistilna akcija in pospravljanje sta se zavlekli do jutranjih ur, takoj za tem pa smo naredili še evalvacijo dogodka, saj si prizadevamo, da bi bila naslednja Ftrgatev še bolj ftrgana. Kljub vsem naporom pa smo bili presunjeni, ko smo se začeli zavedati, koliko ljudi se je zbralo in uživalo na dogodku, ki smo ga pripravili zanje. Trdo delo je bilo poplačano, in to je eden izmed najboljših občutkov. Ftrgatev je dokaz, da se s skupino, ki ima čisto vizijo, predanost in disciplino, da marsikaj uresničiti.

 

 

Dolores Duh

(povzeto po pogovoru z aktivisti)

 

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja