Klub mariborskih študentov ne odobrava početja Zveze ŠKIS

 

Maribor, 07. 05. 2019 –  Klub mariborskih študentov se je v soboto, 20. 04. 2019, sestal v prostorih Pisarne, na izredni seji s študentskimi klubi vzhodne Slovenije (Zveza ŠKVS). Vodstvo študentskih klubov je razpravljalo o odmevnem dogodku Škisova tržnica 2018, ki je vzbudilo nezaupanje v samo delovanje Zveze ŠKIS in v vodstvo projekta Škisova tržnica. Odločili smo se, da se dogodka Škisova tržnica 2019, NE udeležimo.

Škisova tržnica je eden izmed največjih študentskih dogodkov, ki vsako leto v prestolnico pripelje na tisoče študentov. Je dogodek, ki zahteva veliko časa za organizacijo, brezhiben projektni načrt, usposobljene ljudi za delo in pošteno vodstvo, da projekt pripelje do konca. Naštete komponente so na Škisovi tržnici 2018 popolnoma zatajile. Lanskoletno izginotje 71.667,60 evrov je v naših očeh nedopustno in smo skrajno razočarani, da je Zveza ŠKIS skušala to dejanje prikriti.

Študentski klubi se mesečno soočamo z obtožbami, da zapravljamo državni denar, da prirejamo samo pivske zabave, ter da denar spravljamo v lastne denarnice. Vsaka takšna in podobna govorica nas zaboli, saj se v Klubu mariborskih študentov zavedamo, da letno pripravimo več kot 90 dogodkov, ki so predvsem izobraževalne, dobrodelne, mednarodne, športne in kulturne narave. In od teh 90ih projektov, organiziramo največ 5 dogodkov letno, katerih namen je izključno samo zabava. Ob takšnem številu projektov si nikakor ne moremo dovoliti, da bi denar zapravili za karkoli drugega, kakor za naše člane in simpatizerje društva KMŠ.

S preteklim delovanjem zveze, ki naj bi povezovala vse študentske klube v Sloveniji, je sedaj ves naš trud zaman. Takšni dogodki namreč povzročajo nezaupanje v naša dejanja in krhajo ugled delovanja vseh študentskih klubov v Sloveniji. Tako kot vsa društva, podjetja ali organizacije, imamo tudi študentski klubi svoje vrednote v katere verjamemo in po katerih se ravnamo. Tokrat se niso skladale z vrednotami Zveze ŠKIS, ki nam je krajo denarja prikrila in dovolila, da se je to zgodilo. Razočarani smo nad dejstvom, da je vodstvo Škisove tržnice 2019 ostalo enako kot lani, da ni bilo ustreznih sankcij in prevzema odgovornosti v samem vodstvu Zveze ŠKIS, ki je vseskozi vedelo za ta dogodek. Zaradi teh in še veliko ostalih argumentov smo se na seji, ki je potekala 20. 04. 2019 v prostorih Pisarne, skupaj z ostalimi študentskimi klubi vzhodne Slovenije odločili, da se ne udeležimo Škisove tržnice 2019.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *