KMŠ oder 2018

“KMŠ oder je več kot le eno izmed prizorišč Festivala Lent – je zgodba začetkov, ki jo skupaj z nami pišejo številni mladi glasbeniki in prav zato verjamemo, da je nekaj posebnega.”

Da je zgornja trditev resnična, smo z letošnjim letom že tretjič to dokazali s kar 22 nastopi raznovrstnih mladih izvajalcev, ki so  nam na odru, pod lučkami magične Dravske ulice, pričarali intimno in prijetno vzdušje. KMŠ oder glasbenikom omogoči, da svoje talente pokažejo z nastopom, ki se primerja s tistimi, ki se izvajajo na sosednjih odrih – zanje želimo biti priložnost za novo izkušnjo in stopnička več na poti k uspehu.

 

Pogled s Starega mostu (Foto: Mitja Helbl)

Natopajoči so na nastop prijavili z razpisom, iz prijav pa je komisija izbrala tiste, ki so se za ambient Dravske ulice zdeli najprimernejši. Tako so priložnost za nastop dobili trije DJ-ji: MATTIAS, DVID, Gehena, ena rap skupina: 6VN6, ter mnoge ostale glasbene skupine: Blasius, The Takeover, Dare Acoustic, Low Budget, Meter Ograje, Vanessa Kacjan, Gašper Lenart, Carlos Suarez,  Liburoa, Smooth Taste, Matic Ačko in Metka Zadravec, G.A.J.B.A., Drunken Deals, Impulse – Band, PÜP ter Sneaky Cerveza.

 

Smooth Taste (Foto: Andraž Kramberger)

“Po dveh letih smo se ponovno znašli na KMŠ odru. Vzdušje je bilo kljub slabšemu vremenu čudovito in ponovno smo pokazali, da so večeri v navezi Smooth Taste – KMŠ nepozabni, če pa temu pristavimo še merico, ki jo doda Rooster Lent, potem dobimo koncertno rajanje, ki traja pozno v noč. Smoothiji se na tem odru počutimo kot doma in upamo, da bomo v naslednjih letih naše obletnice ponovno obeleževali prav na odru pri  Starem mostu.”  – Aljaž Ramot (vokal)

 

Carlos Suárez (Foto: Andraž Kramberger)

“Stage was at a really nice location. I enjoyed the closeness that you felt there with the people that were listening to you in this small street. Compared to the other stages, this one had a charm that the other ones didn’t. It was a very warm environment.” – Carlos Suárez (Tenerife)

 

Blasius (Foto: Aljaž Kramberger)

“Nastop na KMŠ odru je bil za Blasius odlična izkušnja. To je bil naš prvi koncert in bili smo zadovoljni nad odzivom publike, ki se je ustavljala in nam prisluhnila. Ponosen sem na svoje sočlane. Hvaležni smo Klubu mariborskih študentov, da smo lahko otvorili letošnji KMŠ oder.” – Blaž Vidovič (vokal)

 

Nastope zgoraj naštetih skupin pa je začinil še  Žan Serčič –  ime, ki je na slovenski glasbeni sceni že dodobra prepoznavno.

Žan Serčič (Foto: Žiga Kalan)

 

Dravsko ulico so polnili tako mimoidoči željni dobre glasbe in brezskrbnega poletnega vzdušja kakor tudi skupine prijateljev in družinskih članov, ki so prišle podpreti nastopajoče.

Ambient Dravske ulice je tako skupaj z vami ponovno zaživel za ta poseben teden v letu!

 

Publika (Foto: Mitja Helbl)

Več fotografij najdete na naši Facebook strani: Galerija KMŠ oder 2018

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja