KMŠTech gre v temačne strani spleta

Maribor, 15. 11. 2018 –  Klub mariborskih študentov bo 20. novembra ob 18. uri, v predavalnici Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), gostil 3 uveljavljene strokovnjake, ki poznajo temačne strani spleta in nevarnosti, ki pretijo na nas medtem, ko izdajamo svoje osebne podatke na socialnih omrežjih.

 

Dark/deep web je že tretje zaporedno predavanje iz tematskega sklopa »KMŠ Tech«. Tokrat se je Klub mariborskih študentov odločil za aktualno temo, ki se vedno bolj pojavlja v medijih in pušča veliko neodgovorjenih vprašanj med uporabniki spleta. Za to predavanje so pod eno streho združili slovenske strokovnjake s področja spletne varnosti, globokega interneta in trgovanja s podatki.

 

Predavanje bo razdeljeno na tri področja: predstavitev tehnologije temnega in globokega spleta, kako ga uporabljati in zakaj, bo pripravil dr. Marko Hölbl s Fakultete za elektrotehnike, računalništvo in informatiko, Denis Tomašević iz podjetja NiceHash bo govoril o učinkovitem sistemu za preprečevanje napadov na spletne aplikacije, “Blue team arsenal: Content Security Policy”, ki ga lahko uporabi vsakdo za zaščito svoje spletne aplikacije, kot zadnji predavatelj pa bo svoje znanje z vami delil Milan Gabor znan slovenski etični heker in ustanovitelj podjetja Viris, ki bo predaval o tematiki hekerskih napadov.

Predstavitvam bo sledila še pogostitev iz pekarne Mini dobrote, kjer bodo predavatelji na voljo za dodatna vprašanja. Dogodek je brezplačen, vendar zaradi omejenega števila mest, prijava nanj velja kot vstopnica.

 

Kontakt:

Anja Sovič

odnosi z javnostmi

+386 (0)40 468 532

anja.sovic@klub-kms.si

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *