Ko leta niso ovira

 Ko leta niso ovira se lahko doseže vse in še več – to so dokazali naši uspešni Slovenci ter številni drugi. 

Franjo Potočnik se je pri svojih 84 letih že 1053-krat povzpel na najvišji vrh v Sloveniji – Triglav. S tem je dokazal, da nikoli nisi prestar za doseganje svojih želja. 

Milko Šparemblek prejemnik Prešernove nagrade je živ dokaz, da se 93 letih življenje ne ustavi. Milko je namreč najstarejši koreograf, ki še vedno ustvarja, in s tem dokazuje, da nikoli nisi prestar, da počneš to, v čimer iskreno uživaš.

John Glenn je bil tretji Američan v vesoljskem prostoru, prvi Američan, ki je obletel Zemljo ter najstarejši človek v vesolju. Pri 77 letih je želel še enkrat poleteti na Zemljo in želja se mu je tudi uresničila. Dokazal je, da starost ni ovira, ko želiš živeti svoje sanje.

Doris Haddock je bila ameriška politična aktivistka, ki je pri 90 letih prehodila kar 5,100km po Združenih državah Amerike. Njena pot je trajala več kot leto dni, z njo pa je dokazala, da nikoli nisi prestar, da bi se boril za svoja prepričanja.

Nola Ochs je dokaz, da se tudi pri 95 letih, da diplomirati in tako se je vpisala v Guinessovo knjigo rekordov kot najstarejša diplomantka na svetu. S svojo željo po znanju je pokazala, da nikoli nisi prestar, da se naučiš nekaj novega.

Nikoli ni prepozno za uresničevanje svojih sanj, samo začeti moraš in si upati!

 

Za več informacij nas lahko spremljaš na Facebook strani in spletni Kluba mariborskih študentov, kjer bomo mesečno objavljali naše aktivnosti. 

 

Projekt izvajamo s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.

         

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *