,

Naše tajne: Verona

Verona

Ciao!

Moje ime je Atena in danes vam bom predstavila čudovito Verono v Italiji.

Romeo in Julija

V center mesta stopiš skozi vhod Verona Centro Storico, katerega ne moreš zgrešiti. Čudovito oblikovani oboki ti dajo občutek, kot da si pravkar postal del najbolj znane drame na svetu. Če zgodbo dobro poznaš se tega občutka ne boš znebil skozi celo mesto. Kmalu ob prihodu v center boš našel tudi kip Shakespearja, avtorja Romea in Julije. Tragična ljubezenska zgodba pa naj bi se odvijala prav tukaj, v Veroni.

 

Centro-storico-vhod

Opera

V centru stoji Arena di Verona, kjer pripravljajo nepozabne gledališke prestave. Arena lahko sprejme do 15.000 ljudi. Ob mojem obisku je bila na sporedu opera Carmen, nad katero sta bili navdušeni tudi moja mama in sestra. Opera Carmen se je odvijala v sklopu festivala Arena di Verona Festival – svetovno znani festival opere, ki se odvija vsako poletje.

Ob poslušanju opere in opazovanju dogajanja se mi je porodilo vprašanje, koliko časa in truda zahteva vse to, saj je dogajanje zares občudovanja vredno.

 

Arena-di-Verona

Via Mazzini

Na potepu skozi mesto ne morete zgrešiti glavne ulice Via Mazzini, ki povezuje Areno in Piazzo Erbe – najstarejši trg v Veroni. Na tem trgu boste vsak dan našli tržnico s sadjem, zelenjavo, oblačili, modnimi dodatki, spominki in še marsičem. Via Mazzini ima trgovine vseh znamk in želja, od malih butičnih trgovinic do prestižnih znamk in moje najljubše – Disney trgovine, ki prebudi vso nostalgijo.

A, da ne pozabim na najpomembnejše! Nikjer v Italiji, sploh pa ne v Veroni, ne smete izpustiti slavnega gelata – italijanskega sladoleda. Prav Via Mazzini vam bo postregla z odličnimi okusi na vsakem koraku!

 

Via-mazzina   

Zaključiti želim, kot sem začela – ljubezensko.

V centru mesta boste našli tudi hišo Romea in Julije. Na balkonu stoji kip Julije, ki je odličen kraj za fotografiranje. Ko se sprehodite po podhodu preberite kakšna ljubezenska sporočila, ki jih je pustilo nešteto parov. Na odhodu pa za srečo primite še Juljino dojko, ki je ena najznamenitejših atrakcij.

 

Romeo-in-Julija-hisa

Addio!

Avtor: Atena Bošnjak
Priredila: Tina Marinič

 

Potuj s KMŠ: Naše tajne je serija večih popotovalnih člankov, v katerih člani Kluba mariborskih študentov delijo svoje izkušnje in namige, ki so jih prinesli iz svojih potovanj.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *