Obrazi Pisarne – intervjuji z našimi gosti

Pisarna je po šolskem letu delovanja postala prepoznavna po dobri kavi in kreativni atmosferi, ki jo skupaj z nami ustvarjate vi – naši gostje. Opazili smo, da k nam zahajate kreativci iz različnih področij, ki v skupnem prostoru ob skodelici kave delite svoje poglede na svet in ideje, s čimer smo ob koncu šolskega leta lahko upravičili svoj slogan: Coffee – Connect –Create.

Odločili smo se, da se vam skozi kratke intervjuje posvetimo tudi bolj osebno in o vas izvemo še več. Vaše posebnosti, ki jih vnašate v Pisarno želimo deliti tudi s širšo javnostjo in s tem pokazati, da Pisarna resnično je prostor, kamor zahajajo zanimive osebe.

Tako smo intervjuvali 9 gostov – dijake, študente, mlade podjetnike in ostale kreativce, ki so z nami delili svoje raznolike življenjske zgodbe in  skozi njih izrazili kaj jim pomeni Pisarna:

 

David Gorinšek, stand-up komik

Če le gre, sem pridem vsak dan, saj mi je tukaj najlažje delati. Doma ne morem, saj takoj postanem zaspan, tukaj pa je kul – ljudje se manj pogovarjajo kot v ostalih kafičih, glasba je na glas ravno dovolj, da te ne moti … sem se pride delati. To produktivno vzdušje mi je tukaj najbolj všeč.

Drugače delam na Radiu City, strežem v lokalu in se ukvarjam s stand-upom. Pisanje je tudi razlog, zakaj sem toliko tukaj … Inspiracijo za stand-up večinoma najdem v življenjskih situacijah, ki se mi zdijo smešne in tudi med strežbo, ko opazujem način razmišljanja ljudi, ki je včasih zgrešen. Nastopal sem že tudi v Pisarni, KGB-ju in po nekaj ostalih krajih v Sloveniji. Zdi se mi, da se stand up v Sloveniji razvija, ampak da ga na Štajerskem še vedno primanjkuje.

Za svojo prihodnost menim, da bi bilo lepo živeti od komedije ali radija, kaj pa čez pet let dejansko bo, pa ne vem, saj si tudi pred petimi leti nisem predstavljal kaj bo danes.

 

Špela Štrucl, dijakinja

Sem še srednješolka , drugače pa me zanima umetnost – delanje filmov ter karkoli z glasbo. Obožujem  tudi potovanja … na Baliju sem se naučila surfati in tam sem se čisto zaljubila v morje, drugače pa sem prepotovala že Miami, Florido, Beliz, Tanzanijo, Zanzibar in še marsikateri kraj. Najbolj kar se mi na potovanjih vtisne v spomin je kultura, ki se je odražala predvsem v Indiji.

Z bendom smo igrali na odprtje Pisarne … takrat sem v Pisarni spoznala vse tukajšnje ljudi in ugotovila kako v redu so vsi. To mi je v bistvu najbolj všeč pri Pisarni – dober vibe; nikomur se ne mudi, vsi so pozitivni, vsi se imajo fajn in to je razlog zakaj vedno znova hodim sem.

 

Valeria Iovu, Erasmus študentka iz Moldavije:

I am an Erasmus student of Economics. I can say this experience changed me a lot: when I came here I was very scared to talk with new people and now I kind of learned how to open up and be friendly with everyone. I also met a lot of people and  learned how to be independent.

I mostly come to Pisarna if I want to study or if I have projects – this is the best place to do one, because the tables are so big, the music is very chill and also coffee is very very good. Here you can concentrate, but if I stay home I am on the phone all the time and I don’t finish anything.

 

Hana Ledinek, dijakinja

V prihodnosti  bi rada izkusila samostojno življenje – doma ali v tujini, saj med drugim tudi rada potujem. Do sedaj sem bila v Egiptu, Tanzaniji, Islandiji, Škotski, Laosu, Vietnamu, Kambodži, Omanu … skozi potovanja sem ugotovila, da so na svetu različne kulture in različni ljudje. Vsak ima določene standarde in običaje in ponekod sem se počutila kot da bi stopila na drugi planet. Naučila sem se, da lepota ni samo v mojem okolju ampak tudi drugod, kjer dobim drugačno znanje o življenju in drugačne izkušnje.

V Pisarni sem redna stranka in všeč mi je, da so si natakarji v hitro zapomnili moje ime me toplo sprejeli.

 

Sonja Stanojevič, študentka

Sem študentka medijskih komunikacij in tudi v prihodnosti se želim posvečati tej smeri … inspiracija za to je prišla od brata, moj idol v življenju pa je predvsem mama, ki je za svoj karierni cilj morala preko velikih ovir, da ga je dosegla. Na to pomislim tudi, ko sem sama pod pritiski zaradi faksa in moram vztrajati. Na faksu mi je največji strah predstavlja javno nastopanje – kaj si ljudje mislijo o meni. To je ena izmed stvari, ki jih želim pri sebi izboljšati tudi na osebnem nivoju.

Pisarno obiskujem že odkar se je odprla. Tukaj mi je več vzdušje in lepo urejen prostor, predvsem pa se rada udeležujem potopisnih predavanj, saj tudi sama rada potujem.

 

Irma Moreno, Erasmus študentka iz Španije:

I am an Erasmus student in Maribor from a very western part of the Spain, so I cannot visit a lot of different countries and that’s the reason why I chose Maribor. I really like this city and I really like Slovenia, but I’ve been half of my Erasmus traveling around. As I came to Slovenia I discovered hitchhiking. I’ve traveled like that all over Balkans all the way to Athens (4000 km), a bit of Hungary and some countries northern, a little of Italy and all the way from Maribor to Ukraine. Through hitchhiking I learned a lot about the people and different countries.

 

I think Pisarna is a super cool mix of things, because you do a lot of lectures and concerts with which you support the local artists.  Also, the coffee is very good.

 

 

Nina Zelenko, študentka

Sem študentka prvega letnika medijskih komunikacij na FERI-ju. Za to smer sem se odločila zaradi oblikovanja spletnih strani, sedaj pa me je začelo zanimati tudi snemanje, za kar me je navdihnilo gledanje videospotov hip – hop koreografij. Ples tudi sama treniram in mi veliko pomeni, saj so mi treningi plesa  v življenju pomagali tudi pri samozavesti – že po prvem nastopu in sedaj tudi po tekmovanju sem se bolj odprla in postala komunikativnejša. V povezavi s plesom se vidim tudi v prihodnosti … rada bi počela nekaj kar me res veseli. Moj največji idol je Parris Goebel, ki je vodja znane plesne skupine The Royal Family, saj je močna, samozavestna ženska in tudi feministka, ki pomaga ostalim. Zame je zelo ’empowering’ in mi daje osebnostno moč.

Pisarna se mi zdi drugačna že iz oblikovnega vidika – izgleda bolj sodobno. Hkrati je tukaj veliko raznolikosti med dogodki in osebami, ki sem zahajajo. Pri Pisarni mi je najbolj všeč ‘vajb’.

 

Lucijan Katan – študent

Prihajam iz Maribora. Najprej sem študiral informatiko, naprej pa grem študirat strojništvo. Sem družabna in dobrovoljna oseba – večino časa preživim s prijatelji.

V Pisarno zahajam od samega odprtja … pritegnilo me je to, da se je v Mariboru odprl nov lokal, kjer bom lahko delal v miru, ambient z zanimivimi ljudmi in različni dogodki. Do sedaj sem obiskal že nekaj predavanj, Stand Up in Vinilke. Opazil sem, da predvsem zaradi dogodkov v Pisarno zahajajo ljudje vseh starosti, kar na študente daje pozitivno luč – z dobro idejo in trdim delom se daleč pride.

 

Nina Štefe, podjetnica (Čas za kavo)

V Pisarno sem pričela prihajati z namenom – v sodelovanju s Pisarnino mlado ekipo smo skupaj ustvarili nove šalčke za Čas za kavo – Izpitna šalca, Nea se sekiraj in Držim te pokonci.

S Pisarno smo se povezali zato, ker se mi zdi mladostna in da zares povezuje študente. Vsak nima prostora, kjer bi lahko delal, tukaj pa lahko dobi vse, morda celo novo idejo. Tudi jaz, vsakič, ko pridem sem, skozi pogovor dobim kakšno … doma ti včasih zmanjka idej, milijon je ostalih stvari, ki jih počneš, tukaj pa imaš fokus in morda celo za isto mizo sedi nekdo, ki ti bo povedal tisto, kar ti je cel dan manjkalo.

Eden izmed največjih dosežkov v mojem življenju je ta, da sem lahko iz hobija naredila posel in dosegla cilj, da sem lahko pustila službo. Ko sem naredila ta korak, se je okrog mene pojavilo veliko dvomov: “Kaj pa če ne bo šlo?”, danes pa ti ljudje vidijo, da stvar deluje. V prihodnosti se vsekakor še dalje vidim na osebni poslovni poti, še naprej se bo gradilo na znamki in na glas si upam reči, da morda odpremo celo kavarno.

Ana Škrinjar – študentka

V Pisarno hodim že od začetka, sem pa me je prvi pripeljal fant. Zaradi faksa v Ljubljani v sem ne zahajam veliko, ko pridem domov, pa se s prijatelji dobimo tukaj. Pisarno bi z eno besedo opisala kot sproščeno … predvaja se glasba, ki me spravlja v dobro voljo, hkrati pa je prostor primeren za delo.

Tukaj sem že napisala nekaj seminarskih nalog če za delo kaj potrebuješ je na voljo vse; od računalnika, tiskalnika in pisarniškega materiala. Predavanja, ki so v Pisarni se mi zdijo uporabna in za študente v primerjavi s tistimi, ki si jih na faksu zaradi prisotnosti prisiljen obiskati, zanimiva.

 

Vsem intervjuvancem se zahvaljujemo za komplimente in misli, ki ste jih delili z ekipo Pisarne in našimi bralci. Še naprej se bomo trudili ostati vaš najljubši kotiček v Mariboru!

                                                                                                                                                                            – Pisarna

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja