Pisma babici in dedku

Za nami je že drugo leto globalne pandemije in eno najdaljših zaprtij države. V tem času se je izkazalo, da osamljenost in socialna izolacija najbolj prizadeneta starejšo populacijo, ki je odsekana od ljudi. V domovih starejših občanov so bili obiski omejeni, prav tako pa so bili tudi tisti, ki živijo sami, popolnoma odrezani od sveta, saj sodijo v ranljivejšo skupino, ki ima večjo verjetnost težjega poteka koronavirusne bolezni.

Prejšnje leto smo starostnikom popestrili praznike z božično večerjo ter paketki z lepimi mislimi, v letu 2021 pa smo jim  želeli omogočiti tudi občutek bližine s pomočjo dopisovanja z našimi člani in aktivisti.

V mesecu decembru smo s pomočjo socialnih omrežij vse naše sledilce obvestili o akciji zbiranja pisem za starostnike v Domu za starejše občane Tezno. V pismih so se mladi na kratko predstavili, svojemu dopisovalcu_ki zastavili nekaj vprašanj in pripisali svoj naslov, na katerega so lahko starejši poslali svoj odgovor.

Skupno smo spisali dvanajst pisem, ki smo jih nato skupaj s paketki presenečenja dostavili v Dom za starejše občane Tezno. Suhega sadja, kave, čaja in božičnih okraskov so se neizmerno veselili, še bolj pa jih je razveselila priložnost, da se povežejo z mladimi dopisovalci.

 

 

Projekt izvajamo s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.