Utrinek pravljice in Božiček za en dan

December je mesec objemov, nasmehov, bližine in praznikov, ki jih preživimo z ljubljenimi. Je pa tudi mesec, ko se zavemo stiske ljudi in jim poskusimo pomagati, da bodo lahko imeli lepše praznike.

 

V Klubu mariborskih študentov smo se letos v sklopu projekta Medgeneracijska (po)moč odločili božične praznike polepšati fantku Urbanu. 

Urban potrebuje genske terapije za kopijo gena, ki mu bo omogočal proizvajanje manjkajočega proteina v telesu. Zbrana sredstva smo prenesli Društvu Palčica pomagalčica, kjer zbirajo sredstva, ki mu bodo v naslednjem letu omogočila potrebno zdravljenje. 

 

 

Dogodek Utrinek pravljice je potekal dva dni –  prvi dan smo izdelovali božične okraske in voščilnice, ki smo jih nato drugi dan podarjali v zameno za dobrodelne prispevke. V okviru dogodka smo izbrali posameznika v stiski, ki smo mu namenili zbrane prispevke. 

Pri izdelavi božičnih izdelkov so nam pomagali starostniki v Večgeneracijskem centru občine Hoče-Slivnica. 

 

 

S skupnimi močmi smo zbrali 300 EUR, ki smo jih namenili v dobrodelne namene.

 

 

V sklopu projekta Utinek pravljice smo želeli pričarati pravljične praznike tudi starejšim. 

Sodelovali smo v tradicionalni dobrodelni akciji Božiček za en dan in starostnikom pripravili božična darila. Škatlo smo napolnili z dobrotami in razvedrili, primernimi za starejše.

 

Projekt izvajamo s finančno podporo Nacionalne agencije v programih EU MOVIT in Evropske solidarnostne enote.

         

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *