Razpis za umetnike – Izodraz

IZODRAZ je zloženka iz dveh besed; izraz in odraz.
S pomočjo projekta želimo mladim prebivalcem Maribora dati možnost, da pokažejo, kako razmišljajo, kako se izražajo, kaj ustvarjajo in čutijo. Navsezadnje smo mladi odraz naše družbe in prihodnosti.

Vsem, ki se ukvarjate z umetnostjo, želimo ponuditi možnost, da ste kreativni, da pokažete in razstavite svoja dela, dobite strokoven odziv nanje in posledično napredujete v svojem umetniškem izražanju.

Področja umetniških del, ki jih lahko prijavite so:

  • likovna dela (analogna in digitalna),
  • fotografije (analogna in digitalna),
  •  literarna dela.

VEČ NATANČNIH INFORMACIJ o razpisu najdete na tej povezavi: http://bit.ly/2TR4tVF

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni sodelavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 3. do 27. junija 2019 v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent.

Strokovno žirijo sestavljajo:

  • Janez Klenovšek (fotografija),
  • Tonja Jelen (literarna dela,
  • Nenad Cizl (likovna dela).

Razstava bo potekala na izbrani lokaciji v središču Maribora, ki jo bomo objavili tekom razpisa.

Med razstavljenimi izdelki bo komisija do 28. junija 2019 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še »manjše« nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Prav tako smo se odločili za sodelovanje publike, ki bo z glasovanjem izbrala po enega avtorja iz vsakega področja ter mu s tem podelila »manjšo« nagrado. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju vašega umetnostnega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta. Razkrijemo jih tekom razpisa.

Pogoji sodelovanja:

  • starost od 15 do 26 let,
  •  izpolnitev obrazca in oddaja del/a, ki ga najdete na koncu razpisa,
  • avtor izdelka je lahko le en posameznik,
  • v primeru, da želite ostati anonimni, to dopišite v oklepajih zraven imena,

v primeru, da je vaš izdelek večji od 0,5 metra, nas predhodno kontaktirajte na: 031 717 832 (Alenka Avguštin – organizatorka).

Prijava:
Vaše izdelke prijavite na: http://bit.ly/2FVvt2B

Fotografska in slikarska dela oddajte najprej v obliki fotografije in le-te naložite na Google drive. (WeTrasnfer ne upoštevamo, saj se datoteke na sledečem portalu po določenem času izbrišejo). Literarna dela lahko oddate tudi preko elektronske pošte na naslov: info@klub-kms.si, z zadevo “IZODRAZ – literarna dela”, v word datoteki.

Za dodatne informacije pišite na: alenka.avgustin96@gmail.com ali na 031 717 832.

Oddana dela so avtorjeva last. Z oddajo avtor dovoljuje objavo izdelkov in njihovo uporabo v namene promocije natečaja ter aktivnosti projekta v tiskanih in spletnih medijih. Po končanem razpisu ter razstavi izbranih del, avtorjem izdelke vrnemo.

Dela ob oddaji primerno zaščitite! Oddaja na lastno odgovornost.

Prijavite se lahko do vključno torka, 30. aprila 2019!

V sklopu Izodraza bodo v mesecu juniju potekali trije dogodki: otvoritev razstave, literarni večer in razglasitev nagrajencev. Spremljajte nas, saj bomo tekom projekta podali več informacij.

0 odzivov

Povej mnenje

Bi se pridružili pogovoru?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja