,

Naše tajne: Otok Krf

Otok Krf

Živjo ali Γεια σου!

Moje ime je Simon. V začetku julija sem en teden preživel na najbolj zelenem otoku Grčije.

Otok, poln zgodovine, ki skriva čudovite antične skrivnosti, ene najlepših plaž na svetu s turkizno modrim morjem, klife s katerih lahko preizkusiš svoje akrobatske sposobnosti in še veliko več. Vse to je otok Krf.

Najprej na plažo.

Glyfada velja za eno najbolj priljubljenih plaž na otoku Krf. Plaža je poznana po sinje belem pesku in umirjenem, kristalno čistem morju. Levo, desno, pesek, morje in kakšna Baywatch scena. Če počakaš še sončni zahod, pa si v sedmih nebesih. Vse to je Glyfada, svetovno znana plaža, kjer poletje preživljajo Hollywoodski zvezniki in aktivisti KMŠ-ja 😉

Paleokastritska obala velja za eno najbolj unikatnih lokacij, ki ti vzame dih. Plažo, ki sta jo izklesala veter in morje obdajajo visoki klifi s katerih lahko varno skačeš v morje. Pod vodo boš našel hladne izvire sladke vode. Vendar te ogreje neverjeten razgled nad plažo. Nad zalivom namreč kraljuje samostan Paleokastritsa iz leta 1225. Prav iz samostana pa imaš razgled na “okamenelo” Odisejevo ladjo. Enstavno mitsko!

In nato v nočno življenje.

Pazuzu Beach Club je prestižna lokacija na nivoju najbolj slavnih “beach clubov”, ki ponuja praktično vse. Od hladne kave na prijetnih ležalnikih v dopoldanskem času, do izjemne hrane nadarjenih kuharskih mojstrov v popoldanskih urah. Če temu dodamo še glasbo izpod rok najslavnejših DJ-jev – Welcome to Pazuz.

Golden Fox – pa ne tista z Mariborskega Pohorja. Grški Golden Fox je ena najbolj ekskluzivnih lokacij na otoku. Zakaj? Razgled pove vse. Zabava, čilanje, koktalji in glasba na bazenu, ki stoji na robu klifa, ki se dviga nad obalo Paleokastrise in ponuja izjemen razgled na Jonsko morje. Po moje najboljša lokacija za selfije!

In še za na konec, nekaj, kar ne smeš izpustiti.

Tipična Grška večerja. Da doživiš popoln večer, ti priporočam grško večerjo s “showom”. Velika dvorana, polne mize tradicionalne hrane, tzatziki, souvlaki, grška solata in vrči grškega vina. Slednje ni tako dobro kot naše, vendar ga moraš preizkusiti. Po sladici se oglasi značilna grška glasba in show se začne. Predstavili se bodo tradicionalni plesi, glasbila in ritmi. Ko te že pošteno pete srbijo, pa te povabijo na plesišče in učijo plesa. Top izkušnja!

Želim ti nepozabno Grčijo! Αντίο!K

 

Otok_Krf_plaža

otok_krf_klub      otok_krf_ples

otok_krf_bazen

Avtor: Simon Vuk
Priredila: Tina Marinič

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *